Opći uvjeti

Općenito

Internetska stranica www.zrinkotehno.hr u vlasništvu je društva Zrinko Tehno d.o.o. koje je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem 080779756, OIB: 83295967354. Temeljni kapital društva iznosi 20.000 kn i uplaćen je u cijelosti. Račun za redovno poslovanje društva vodi se kod PBZ-Zagreb, IBAN: HR3723400091110499116. PDV ID (EU VAT): HR83295967354.

Suglasnost

Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik/Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima i svim ostalim stavkama poslovanja. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na informacije o proizvodima na Zrinko Tehno d.o.o. web stranici www.zrinkotehno.hr.

Definicije

Prodavatelj je trgovačko društvo Zrinko Tehno d.o.o. sa sjedištem na adresi Pavlovićka 2P, 10255 Gornji Stupnik.

Kupac je svaka fizička osoba koja izvrši plaćanje proizvoda iz asortimana ponude u Zrinko Tehno d.o.o.
Kupac je svaka pravna ili fizička osoba naruči proizvod/e prihvaćanjem ponude koja mu se izdaje u elektroničkom ili pisanom obliku, te koja izvrši plaćanje u punom iznosu koji se od njega traži u ponudi.

Poslovnica obuhvaća prodajno mjesto prodavatelja Zrinko Tehno d.o.o., a koje se nalazi na adresi Gornjostupnička 74, Gornji Stupnik.

Proizvodi su svi proizvodi koji su istaknuti na Internet stranici i koje je moguće kupiti osobnim dolaskom u Poslovnicu ili plaćanjem po ponudi.
Proizvodi su svi proizvodi koji su izloženi u Poslovnici (s iznimkom ako se uređaj eksplicitno iz određenih razloga ne nalazi u poslovnici, već u skladištu), a koje je moguće kupiti osobnim dolaskom u Poslovnicu ili plaćanjem po ponudi.

Transakcija – uplata ili povrat iznosa uplate nakon što je Prodavatelj prodao proizvod/uslugu Korisniku, korištenjem usluga posrednika pri kartičnom plaćanju kojeg Prodavatelj prihvaća, bankovnim transferom, ili na neku treći način dozvoljen od strane Prodavatelja bez obzira na način isporuke.

Internet stranica označava web sjedište pod domenom www.zrinkotehno.hr i u vlasništvu je Zrinko Tehno d.o.o.
Korištenje Internet stranice je svaki pristup stranici u svrhu dobivanja informacija o tvrtki ili proizvodima, ili u svrhu ostvarivanja kontaka preko kontakt forme, a Korisnik je svaka osoba koja čini tu radnju.

Uvjeti poslovanja

Ponuda proizvoda i usluga

Robe i usluge koje Prodavatelj nudi navedene su na internet trgovini zrinkotehno.hr. To nije nužno konačan popis proizvoda u danom trenutku. Uz svaki artikl ili uslugu navedeni su svi bitni podaci o njihovim karakteristikama, funkcijama, energetskom razredu i svrsi koju je naveo svaki proizvođač ili davatelj usluge koja se nudi. Uz svaki proizvod istaknuta je maloprodajna cijena koja je jednaka za jednokratno i obročno plaćanje, a za usluge čija cijena ovisi o nekoliko parametara (kao trošak dostave) cijena se unaprijed utvrđuje i navodi u ponudi Kupcu na osnovu definiranih parametara Kupca. Pod gotovinskim cijenom podrazumijeva se cijena za plaćanje gotovinom na blagajni, općom uplatnicom, virmanom, bankovnom doznakom i internet bankarstvom.

Vrste plaćanja

Plaćanje se vrši osobno u prodajnom prostoru ili uplatom po poslavnoj ponudi. Više o načinima plaćanja možete pročitati ovdje: Načini plaćanja.

Izdavanje ponuda

Prodavatelj na upit kupca može izdati ponudu u kojoj navodi popis tražene, a raspoložive robe i usluge. Rok za plaćanje ponude je jedan dan od datuma navedenog na ponudi, a iznimno kraće ili dulje. Kupac je dužan provjeriti raspoloživost proizvoda u najažurnijem trenutku prije uplaćivanja iznosa za navedeni uređaj. Proizvod se isporučuje po vidljivoj uplati ili po dogovoru s Kupcem.

Rezervacije

Rezervacija se vrši isključivo zahtjevom kupca pisanim ili usmenim putem. Rezervacija bez uplaćenog avansa moguća je do kraja tekućeg radnog vremena ili, isključivo, u trajanju od 24 sata od zahtjeva rezervacije. U iznimnim situacijama i u dogovoru, Zrinko Tehno d.o.o. može napraviti iznimku.
Slanje pisane ponude za plaćanje za pojedini uređaj stavlja rezervaciju na taj uređaj.

Dostava

Po zahtjevu Kupca, Prodavatelj se obvezuje kupljeni proizvod dostaviti na točnu adresu koju je Kupac naveo. Prodavatelj se obvezuje da će kupljeni proizvod transportirati na način koji je propisan kao pravilni transport. Više o dostavi pročitajte ovdje: Dostava.

Dokumenti, podaci i informacije

Cijene

Prodavatelj se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14,110/15). Sve iskazane cijene proizvoda i cijene dostave su maloprodajne, izražene su u HRK – hrvatskim kunama, te je u istima sadržan pripadajući PDV. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Izmjene cijena

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene za rasprodaje i akcije ili isključivo za Kupce prijavljene na Newsletter listu.

Informacije o proizvodima

Prodavatelj ne garantira potpunu ispravnost svih navedenih informacija o proizvodima na Internet stranici.
Poneke oznake modela proizvoda koji su uvoz ne odgovaraju modelima u Hrvatskoj (ili ne postoje na hrvatskom tržištu) i nije moguće naći informacije o njima na hrvatskom jeziku. Tada se informacije prevode pomoću alata za prevođenje, a za točnost prijevoda ne odgovaramo.
Sve informacije, uključujući slike i opis pojedinog uređaja, podliježu mogućim pogreškama. Zrinko Tehno d.o.o. savjetuje potencijalne Kupce da svaki detalj u dizajnu proizvoda i/ili tehnički podatak ili obilježje, koje im je bitno za odluku o kupnji tog proizvoda, uz naše slike i opise, provjere na stranicama proizvođača ili kontaktiraju prodaju radi provjere informacija na broj 0992546818 (unutar radnog vremena) ili putem maila na info@zrinkotehno.hr.
Sve slike proizvoda su preuzete s Interneta i informativnog su karaktera. Stvarni izgled proizvoda može se razlikovati.
Eventualne pogreške u informacijama o proizvodima na našoj web stranici možete prijaviti na gore navedene kontakt podatke kako bismo ih što prije ispravili.

Oštećenja uređaja

Asortiman u Zrinko Tehno d.o.o. sastoji se od novih zapakiranih, novih nezapakiranih i kratko rabljenih uređaja.

1. Novi i zapakirani uređaji, u pravilu, ne podliježu fizičkim i estetskim oštećenjima. Moguće su iznimke gdje je oštećena ambalaža, a time i uređaj. Svaki zapakirani uređaj moguće je raspakirati pred Klijentom kako bi se pregledao. Takvi uređaji se ne mogu isprobati u prodajnom prostoru.

2. Novi nezapakirani uređaji su često iz izložbenog prostora te podliježu fizičkim i estetskim oštećenjima. Takvi uređaji se, u pravilu, ne mogu isprobati u prodajnom prostoru.

3. Rabljeni uređaji su uređaji koji su vraćeni u jamstvenom roku i nisu nužno bili rabljeni. Zbog kompliciranosti nijansiranja stanja uređaja, svi uređaji koji spadaju u kategoriju da su vraćeni u garanciji se smatraju rabljenim uređajima. Trajanje korištenja uređaja je nepoznato za sve uređaje jer se kumulativno dopremaju, a mogu biti vraćeni iz raznih razloga – oštećenje prilikom dostave, neodgovarajuće dimenzije, neispravnost ili dr.

Svi uređaji su pregledani i testirani od strane servisera te imaju jamstvo na ispravnost isključivo u Zrinko Tehno d.o.o. servisu.

Slike oštećenja

Proizvodi u asortimanu mogu, no ne moraju imati oštećenja. S obzirom da je ponekad dostupan veći broj artikala istog uređaja, a asortiman se brzo mijenja, izazovno je na web prenijeti vjerne prikaze svih oštećenja svih uređaja. Ukoliko nas kontaktirate, rado ćemo Vam poslati fotografije oštećenja uređaja koje djelatnici Zrinko Tehno d.o.o. uoče u tom trenutku. Zrinko Tehno d.o.o. ne može garantirati da su to jedina oštećenja na uređaju te je najbolja osobna procjena Kupca uživo.

Odricanje od odgovornosti

Izmjene Općih uvjeta poslovanja

Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta poslovanja, asortiman proizvoda, druge podatke vezane uz Internet ponudu kao i sav ostali sadržaj Internet stranice, pod uvjetom javne objave na Internet stranici, a zbog čega su Korisnici dužni prilikom svake posjete predmetne Internet stranice pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

Uređaji koji pristupaju ovoj web stranici

Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na Internet stranice i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internet stranice ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i slično, te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj.

Transport uređaja od strane Kupca

Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja je mogla nastati prilikom osobnog transporta kupljenog proizvoda kod Prodavatelja. Kupac snosi odgovornost transporta, kao i obavezu da kupljeni proizvod transportira u skladu s propisima, u suprotnom Jamstveni list na uređaj prestaje vrijediti.

Transport uređaja od strane Prodavatelja

Prodavatelj se smatra odgovornim za štetu koja nastane prilikom transporta kupljenog proizvoda do adrese Kupca, a to uključuje utovar i transport do odredišne adrese. Kupac je dužan biti prisutan na adresi prilikom dostave ili zadužiti drugu odgovornu osobu za zaprimanje dostavljenog proizvoda.

Transport uređaja od treće strane

U određenim situacijama kupljeni proizvod se dostavlja kurirskim službama. Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti za eventualne štete nastale na kupljenom proizvodu prilikom dostave do Kupca. Sve nesporazume i pritužbe Kupac rješava s kurirskom službom.

Credits

Zrinko Tehno koristi WPShop e-commerce for WordPress